23 Şubat 2013 Cumartesi

Kriz, çocuğa şiddeti artırdı

Pediatrics dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, ABD'nin Kentucky, Ohio, Pennsylvania ve Washington eyaletlerindeki hastanelerden elde edilen veriler, ülke ekonomisi bozuldukça hastanelere gelen çocuk sayısında artış yaşandığını ortaya koydu. 

Araştırma, 2004-2009 yılları arasında yaş ortalaması 9 ay olan 422 çocuğun ''şiddete bağlı kafa travması'' sonrasında hastaneye getirildiğini, bu çocukların çoğunun yoğun bakım ünitesine alındığını ve yüzde 16'sının yaşamını yitirdiğini gösterdi. 

Uzmanlar, araştırmanın başladığı tarihten ABD'de ekonomik krizin patlak verdiği 2007 yılına kadar geçen süre içerisinde, hastanelere ''şiddete bağlı kafa travması'' şikayetiyle gelen çocuk sayısının yılda 100 binde 8,9 olduğunu belirtirken, söz konusu rakamın ekonomik krizin ardından yılda 100 binde 14,7'ye yükseldiğini kaydetti. 

Araştırma ekibinde yer alan Pittsburgh Çocuk Hastanesi'nden Dr. Rachel P. Berger, özellikle 2008 yılında çalıştığı hastaneye getirilen kafa travması geçirmiş çocuk sayısının bir önceki yıl gelen 17 vakadan 37'ye sıçradığını belirtti. 

Araştırmacılar, şiddet vakalarının nedenleri tam olarak bilinmese de, vakalarda adı geçen kişilerin genellikle çocukların babaları ya da erkek bakıcıları olduğunu ifade etti. 

Uzmanlar, küçük yaştaki çocukların bitmek bilmeyen ağlamaları nedeniyle şiddet görmüş olabileceklerini de belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder