23 Şubat 2013 Cumartesi

Çadır çocuklarına bilimsel araştırma

ANKARA Üniversitesi, Doğu ve Güneydoğu’dan gelen mevsimlik tarım işçilerinin 0-6 yaş gurubu çocuklarını konu alan bilimsel bir çalışmaya hazırlanıyor.

Çadır çocuklarına bilimsel araştırmaMevsimlik işçiler için Türkiye’de ilk olarak Polatlı’nın Sarıoba Köyü’nde kurulan yaşam çadırlarında barınan çocukların durumu da üniversitenin çalışmalarına örnek oluşturacak.Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü ve Uygulama Merkezi’nin 20 - 21 Ekim tarihinde Ankara Hilton Oteli’nde düzenleyeceği mevsimlik tarım işçilerinin“0-6 yaş gurubu çocukların yaşam halleri” konulu uluslararası toplantıda Polatlı’daki proje örnek olarak sunulacak.
Mevsimlik Tarım İşçileri (METİP) Projesi kapsamında Türkiye’deki ilk çadır yerleşkesi pilot uygulamasının Polatlı’da yapılması nedeniyle buradaki çalışmaların örnek olarak sunulacağı belirtiliyor.Polatlı Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Hasan Çetin, “Toplantıya biz de Polatlı’yı temsilen katılacağız ve ülke çapında örnek olarak gösterilen mevsimlik işçiler ve onlara sağlanılan imkanlarla ilgili ürettiğimiz projeyi burada da anlatacağız” dedi. Kaymakamlık Proje Koordinatörü HasanÇetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “20 ve 21 Ekim tarihlerinde Ankara Hilton Oteli’nde yapılacak olan bir toplantı var. Bu toplantının konusu,özellikle tarımda çalışan işçilerin 0-6 yaş gurubu çocuklarının yaşam halleri olacak” dedi. Hasan Çetin, ayrıca Polatlı’da çalışan mevsimlik tarım
işçileri ile ilgili olarak bir anket çalışması yaptıklarını bildirdi. Gazi Üniversitesi ile birlikte yürütülen anket çalışmasında tarımda çalışan işçilerin sağlık durumları ile ilgili detaylı bilgilerin yer alacağınıve bu çalışmanın önümüzdeki Kasım ayı sonuna kadar tamamlanacağını vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder