23 Şubat 2013 Cumartesi

Dünya dişileşiyor mu?

dünya dişileşiyor muKatı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi’nin, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile birlikte düzenlediği 3. Ulusal Katı Atık Yönetimi (UKAY) Kongresi’ne katılan, Kanser Araştırma Merkezi Imperial College London Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bilgin Ali Djamgoz, dünyanın giderek dişileştiğini, son yıllarda İngiltere’de erkeklerde meme küçültme operasyonunun çok yapıldığını söyledi. 

Milliyet gazetesinin haberine göre Djamgoz, “Özellikle tıbbi atıklar buna neden oluyor. Hormonel ilaçlar en düşük dozda çalışır. Toprağa ve suya karışan atıklar sadece insanların değil hayvanların da hormonlarını etkiliyor. Hayvanlarda bu değişim yılardır görülüyor. Hormon bozucu kimyasal maddeler erkeklerde kısırlığı artırıyor” dedi.

‘KANSER HAYATIN PARÇASI’
Kanserin de artık modern hayatın parçası olduğunu söyleyen Djamgöz, şöyle devam etti: “Yüzde 10-15 genetik faktörün etkili olduğu kanserde geri kalan faktör çere ve hayat stilinden kaynaklanıyor. Kanser artık modern hayatın bir parçası. Astım, şeker, tansiyon gibi kronik hastalıklardan biri olarak kabul etmeli ve kanserle yaşamayı öğrenmeliyiz. Batı dünyasında kanser oranı yüzde 30’larda iken bugün bu oran yüzde 40’a ulaşmıştır.”.

SAĞLIK KURULUŞLARININ TEHDİTİ
Sağlığın korunması, geliştirilmesi ve hastalık halinde iyileştirilmesinden sorumlu olan sağlık kuruluşlarının bugün için sanıldığının aksine sağlığı tehdit eder durumda olduklarını söyleyen Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Fatma Eti Aslan ise, “Tıbbi bakım süreçlerinde sterilizasyon ve dezenfeksiyon amacıyla kullanılan maddelerin, dioksinler ve civa gibi kimyasalların, biyolojik atık toksinlerinin; kansere, infertiliteye, erken doğuma neden olduğu bilinmektedir. Ayrıca tıbbi atıklardan çıkan gazların oluşturduğu sera etkisi ise, küresel ısınma, iklim değişikliklerini etkilemektedir” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder