23 Şubat 2013 Cumartesi

Çocuklar en çok maaşı merak ediyor

Çocuklar en çok maaşı merak ediyorRenkli Ufuklar Projesi kapsamında yapılan araştırma, çocukların merak ettikleri konularla ilgili bilgi veriyor
Visa'nın çocuklara kariyer bilinci aşılamak amacıyla 23 bankayı da yanına alarak TEGV ile yürüttüğü Renkli Ufuklar Projesi'nde ilk araştırma sonuçlarını verdi. Bura göre çocukların bir meslekle ilgili en çok merak ettikleri bilgi 'ne kadar maaş alındığı' Meslek seçimi ve bunu kişisel yeteneklere göre belirlemek iş dünyasının en önemli konularından olan olan 'yeteneğe göre iş' sorununun temelini oluşturuyor. Problemin kaynağına inmek gerektiği fikriyle yola çıkan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, çocukların meslekler konusundaki farkındalığını artırmak üzere bir program yürütüyor. 2007'den bu yana yürütülen 'Renkli Ufuklar' projesinin özel sektördeki destekçisi Visa Türkiye ve işbirliği içinde olduğu 23 banka. Bankaların sektörel bir sosyal girişimi olarak kabul edilen 'Renkli Ufuklar' kapsamında bugüne kadar Türkiye'nin 63 farklı yerinde 62 bin çocuğa ulaşılmış. Çocukların kişisel özelliklerini keşfetmeleri, eğitim ve kariyer fırsatları hakkında bilinçlenmeleri, kariyer seçimiyle ilgili beceri edinmeleri için birçok etkinlik düzenleyen TEGV, bu kapsamda "11 il 11 meslek", "Bir meslek bir konuk", "Kariyer gezisi" başlıkları altında eğitimlerini yürütüyor.

'Ne işe yarar?' Proje kapsamında Infakto Research tarafından eğitimler öncesi ve sonrasında çocukların meslekler hakkındaki düşüncelerini ortaya koyan araştırmanın ilginç sonuçları var. Araştırma, programa katılan 400 çocuk ve onlarla aynı özelliklerde ancak programa katılmamış çocuklarla gerçekleştirilmiş. Programa katılmamış çocuklar ilk kez duydukları bir meslek hakkında ilk olarak 'nerede çalışılıyor'( yüzde 47) ve 'ne kadar maaş alınıyor' (yüzde 37) sorularını yöneltiyorlar. Programa katılan çocuklar ise ilk kez duydukları bir meslek hakkında mesleğin özellikleri, ne işe yaradığı (yüzde 38) ve meslekten memnun kalınıp kalınmadığını sorguluyor. TEGV Genel Müdürü Nurdan Şahin'in yorumu şöyle: "16 haftalık programa katılan çocukların mesleklerin farklı boyutları hakkındaki bilgi düzeyinin arttığını, aynı zamanda mesleklerle ilgili daha gerçekçi bir bakış açısına sahip oldukları ortaya çıktı. Bu bizim hedeflediğimiz bir sonuçtu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder