28 Ağustos 2011 Pazar

Oyun oynamak gençleri şiddetten uzaklaştırıp, suç sayısını azaltıyor

Yapılan araştırmalar, oyun oynamanın sanılanın aksine şiddet eğilimini azalttığını ortaya çıkarttı. Üstelik oyun oynayanların sayısı gün geçtikçe arttığı için işlenen suçların sayısında da dereceli olarak azalma var.



Norveç'te yaşanan Breivik katliamın ardından, suçun bir kısmı sanığın oynadığı oyunlara atılmıştı. Call of Duty ve World of Warcraft gibi dünya üzerinde 35 milyondan fazla kişinin oynadığı oyunlar, ülkede yasaklanma noktasına gelmişti. Fakat, Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi (ZEW)'nin araştırması, bu konudaki tüm yanlışları ortaya koyuyor. Hiçbir laboratuvar çalışmasının şiddet içeren oyunların şiddete yönelttiğini kanıtlayamadığına dikkat çeken araştırma, Baylor ve Teksas Üniversitelerinin katkısıyla oyunların suç oranını azalttığını gösteriyor. ZEW'deki araştırmacılardan Benjamin Engelsötter, 'Oyunların yarattığı zaman kullanma etkisinin şiddete başvurma etkisinden daha güçlü olduğunu gösteriyor. Bu nedenle oyunların içerisinde yer alan agresif sahneler doğru şekilde yaratılmalı. Bunlar uzun dönemde şiddet eğilimini azaltacaktır'.
Oyunlar genç kızları da olumlu etkiliyor
Geçtiğimiz aylarda yapılan bir araştırmada oyunların genç kızları pozitif yönde etkilediği ortaya çıkmıştı. Bu çalışmaya göre ergenlik dönemindeki kızların grup halindeki oyunları oynaması, hem olumsuz davranışlarını azaltıyor hem de mutsuz olmasını engelliyor. Nintendo Wii ve PlayStation Move gibi hareket ile çalışan kumandalarla oynanan oyunlar, grup halinde spor yaptırırken gençleri eğlendirebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder