28 Ağustos 2011 Pazar

Genetik Araştırma: Avrupalıların çoğu Ermenisan’dan


İngiliz ″Proceedings of the Royal Society B″ (Biological Sciences) dergisinin ilk Avrupalıların köklerine ilişkin son araştırmaların, Batı Avrupa’da ilk insanların yaklaşık 40 bin yıl önce görüldüğünü ortaya çıkardı.
″Nouvelles d’Arménie″nin  aktardığı habere göre; 20 bin yıl önce Buzul Çağında bu insanlar Güney Avrupa’ya gittiler. Daha sonra iklimin ısınmasına paralel olarak Kuzeye çıktılar. Bu insanlar avcılıkla, balıkçılık ve toplayıcılıkla uğraştılar. Bu Avrupalılar Anadolu’dan (Ermeni Platosu) gelen, tarım ve hayvancılıkla uğraşan, oldukça farklı adetlere sahip insanların istilasına uğradı.
Britanyalı bilim adamlarına göre; bu grupların alışkanlıkları Avrupa, İspanya, İrlanda ve Wales’te yaşayan 100 milyon insanın kromozlarında ortaya çıkarıldı. Bilim adamları aynı zamanda kromozomların varlığının Doğu Avrupa’da Anadoluya daha yakın olan sakinlerde daha yoğun olduğunu da  ortaya çıkardılar. Böylec Doğu Avrupa ve Yakın Doğu sakinleri arasında genetik olarak çok az fark var.
Genetik araştırmalar esas kabul edilerek hazırlanan modern insanın yayılma haritası. Sayılar yıllarla ifade edilen yaşı göstermekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder