28 Ağustos 2011 Pazar

Araştırma kuruluşları şirketleri değerlendirdi


Şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk, çevre, etik değerler, kültürel çeşitlilik, insan hakları, çalışma ortamları gibi farklı parametrelerde değerlendiren bağımsız araştırma kuruluşlarının 2011 raporları yayımlanmaya başladı. Xerox, şirketleri iş yaşamı dışında; topluma, doğaya, insana ve ahlaki değerlere verdikleri öneme göre değerlendiren bağımsız kuruluşların 2011 yılı içerisinde yaptıkları değerlendirmeleri gündeme getiren bir açıklama yayımladı. Buna göre The Reputation Instute, Haziran ayında “Global RepTrak 100: Dünyanın En Saygın 100 Şirketi” listesinde, Apple, Google, Philips ve Xerox gibi şirketler yer alıyor.
Corporate Responsibility Magazine de “2011 En Çok Sosyal Sorumluluk Sahibi 100 Şirketi” listesini yayımladı. Dell, GAP, HP, IBM, Intel, Microsoft, Motorola, Xerox gibi Türkiye’de de faaliyet gösteren şirketlerin yer aldığı listedeki kurumlar iklimsel değişiklik, çalışan ilişkileri, çevre, finans, yönetim, insan hakları ve hayırseverlik kriterlerine göre üst sıralarda değerlendiriliyor.
Uluslararası danışmanlık kurumu “Etisphere Institute’de” 2011 yılı için “Dünyanın En Etik Şirketleri” listesini yayımladı. Listenin tüketici elektroniği kategorisinde Xerox, Electrolux ve Ricoh gibi markalar yer aldı. 2011 yılının ilk yarı yılı sonunda ise Interbrand’in “En Yeşil 50 Marka” listesi yayımlandı. Listede Türkiye’de faaliyet gösteren Canon, HP, IBM, Intel, Microsoft, Nokia, Panasonic, Philips, Samsung, Siemens, Sony, Xerox gibi markalar yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder