14 Kasım 2011 Pazartesi

Yetişkinler Uyuyamıyor

Yetişkinlerin uykuya dalma ve uykusuz kalma problemleri nedeniyle sosyal hayatlarının olumsuz etkilendiği belirlendi.



Daily Mail’in verdiği habere göre; İngiltere’de 12 bin insan üzerinde yapılan araştırmalar sonucu deneklerin yarısının uyku sorunu çektiği ve bunun vücutta önemli problemlere yol açtığı gözlendi. Araştırma sonuçlarına göre yetişkinlerin yüzde 51’i uykuya dalmak veya uykuda kalabilmek için çaba sarf ediyor. Ayrıca kadınların yüzde 75 oranında erkeklerden daha fazla uykusuzluk çektiği belirlendi. Uykusuzluk çeken yetişkinlerin yüzde 55’in karşılıklı ilişkilerde güçlük yaşadığı, yüzde 77’sinin konsantrasyon eksikliği yaşadığı, yüzde 64’ünün iş yerinde daha az verimli olduğu ve yüzde 93’ünün enerjiden yoksun olduğu belirlendi. Glaslow Üniversitesi Profesörü ve Uyku Uzmanı Profesör Colin Espie, yaptığı açıklamada 12 bin yetişkin üzerinde yapılan araştırmalar sonucu uyku düzeni bozukluğunun yaygın olduğunu ve gece boyunca yaşanan uyku huzursuzluğunun bütün yaşamı etkilediğini söyledi.
Yapılan bir başka araştırma sonucuna göre; insanların geceleri uyanık kalmasının en büyük nedeninin para kazanma endişesi olduğu belirlendi. Ayrıca uykusuzluk diyabet hastalarında ve depresyonda olan kişilerde daha fazla görülüyor. Uzmanlar uykusuzluğu bitirmek için şu yolları öneriyor; e-posta geldi mi? Endişesinden kurtulmak, geceleri uyanınca rahatlatıcı müzik dinlemek, uyanan eşin kaygılarından kurtulmasını sağlamak.
Araştırmalarda 10 kişiden birinin yatağa oyuncak ayısıyla girmekten hoşlandığı ve oyuncak ayısı olmayınca uyuyamadığı belirlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder