26 Kasım 2011 Cumartesi

Türklerin Ömrü Uzadı


Halkın ömrü uzadı... OECD'nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de ortalama yaşam süresi 73.8 yıla çıktı... Türkiye, 40 ülke arasındaki sıralamada en çok sigara içen 5'inci, en fazla diyabet oranına sahip olan 6'ıncı ülke...
OECD, 40 farklı ülkede halkın sağlık durumunu inceledi...Araştırma sonucu Türk halkının ömrünün uzadığı ortaya çıktı...

Türkiye'de ortalama yaşam süresi geçen yıla oranla 1.8 yıl arttı...Ortalama ömür 73.8 yıl olarak belirlendi. Birinci ülke 83 yıl ile Japonya, sonuncu ülke 51.7 ile Güney Afrika oldu.

Türkiye'de 1000 kişi başına düşen sağlık görevlisi oranı 1.6. Çocuk ölümlerinin en çok yaşandığı ülkelerden biri de yüzde 13.1'le Türkiye...İlk sırada ise yüzde 50.3'le Hindistan yer alıyor.

40 ülke arasındaki araştırmada Türkiye 20-79 yaşlar arasında en fazla diyabet oranına sahip 6. ülke...Yetişkinlerde obezite oranı yüzde 15.2. Bu oranla Türkiye 22. sırada. Birinci sırada ABD, sonuncu sıradaysa Hindistan yer alıyor...

En fazla sigara içen ülkeler arasında ise 5'inci sıradayız... İlk sırada ise ekonomik krizle bitme noktasına gelen komşu Yunanistan var. Alkolse sigara kadar çok tüketilmiyor...Araştırmaya göre Türkiye kişi başı yıllık ortalama 1.5 litre alkol tüketimiyle sondan 3'üncü sırada... Sonuncu Endonezya, birinci ise Fransa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder