15 Kasım 2011 Salı

Çorum, Çocuk İstismarı Davalarında İlk Sırada


Aile ve Sosyal Politikalar Çorum İl Müdürlüğü'nde görevli Psikolog Yeliz Akkaya, Türkiye'de "Bilişim Suçları 1990-2011" çalışmasına göre, çocuk istismarı davalarında Çorum'un ilk sırada olduğunu açıkladı.
Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen eğitim seminerlerinde son zamanlarda giderek yaygınlaşan "Çocuk İstismarı ve Kadına Yönelik Şiddet" konusu ele alındı. Seminere kadınların ilgisi de hayli yoğun oldu. Fiziksel ve cinsel şiddet konularının yanında ekonomik şiddet, sosyal şiddet, psikolojik şiddet ve sözel şiddetin de toplumda var olduğunu, en az fiziksel şiddet kadar bu şiddet türlerinin de aile bireylerini psikolojik yönden etkilediğini vurgulayan Akkaya, "Şiddete maruz
kalan kadınlarımız 183 Alo şiddet hattını, 155 polis imdat ve ilçelerde de 156 jandarmayı arayarak bilgi ve yardım alabilirler. Yasalarımız mağdur bireyleri korumaktadır. Şikayete bağlı olarak eşler arası tecavüz de yeni yasalara göre suç kabul edilmektedir" dedi.
Çocuk ihmalinin de bir istismar çeşidi olduğunu, bilerek veya bilmeyerek yapılan ve çocuğun sağlığını, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen davranışların da istismar kabul edildiğini dile getiren Akkaya, çocuk istismarı konularında özellikle öğretmenlerin ve sağlık çalışanlarının dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.
Akkaya, çocuk istismarının önüne ancak toplumsal farkındalık ve bilinçlenmeyle geçilebileceğini kaydetti. Ailelerin çocuklarının kendilerine her konuyu anlatabilecekleri güven ortamı oluşturmaları gerektiğini söyleyen Akkaya, baskıcı olmamak kaydı ile çocuklarının zamanlarını nerede ve kimlerle geçirdiklerini takip etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder