24 Ekim 2011 Pazartesi

Hasta işe gitmeyin


ALMANYA’NIN önde gelen sağlık kasalarından AOK tarafından yapılan bir araştırma hasta olduğu halde işyerine çalışmaya gidenlerin sadece kendilerine değil, çalıştıkları işyerine de yarardan çok zarar verdiğini ortaya koydu. Almanya’da en çok üyesi bulunan hastalık kasalarından olan AOK’nın bu yönde 2009 yılında yaptığı bir araştırma sonuçlarını açıklayan Dr. Angela Smith, “Hasta olduğu halde ise gidenler daha yavaş çalışıyor. İşlerine konsantre olamıyor. Bu durum da firmaya zarar veriyor” dedi.
10 KİŞİDEN 7’Sİ ÇALIŞIYOR
ALMANYA’DA AOK’nın yaptığı araştırmaya göre bir yıl içinde her 10 kişiden yedisi çok hasta olmasına rağmen bir defa da olsa işyerine çalışmaya gidiyor. İşini kaybetme başta olmak üzere çeşitli nedenlerle bu davranışı sergileyenler iyi dinlenemedikleri için daha uzun sürede iyileşebiliyor. Hafta başında kendini hasta hisseden bir kişinin hafta sonuna kadar bu halde işine devam edeceğine, bir iki gün izin alıp yatıp dinlenmesi firması için de daha yararlı oluyor.
FAYDADAN ÇOK ZARAR
AOK’NIN Hessen Eyalet Örgütü tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre hasta olduğu halde işe gidenler özellikle karar verme pozisyonundaysa firmalarını milyonlarca euro zarara uğratabiliyor. AOK adına çalışan Dr. Angela Smith, “Hasta olduğu için işine konsantre olamayan ve yanlış karar veren yöneticiler nedeniyle firmalar büyük maddi kayıplar yaşıyor” uyarısında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder