9 Ekim 2011 Pazar

Ebeveynlerin yeni takibi Facebook


İngiltere’de gerçekleştirilen kapsamlı bir araştırmaya göre ebeveynler, çocuklarını izleyebilmek için yılda 600 web sayfası ziyaret ediyor, 312 e-posta yolluyor ve 28 saat telefonda zaman harcıyor. 
Araştırma çerçevesinde görüşülen her 5 ebeveynden birisi çocuklara ulaşmada değerlendirilebilecek en iyi kaynak olarak Facebook gibi sosyal ağları görüyor.

Araştırmaya katılan 5 bin ebeveynin yarıdan fazlası mobil telefonlar ile sosyal ağların çocukları gereksiz yere meşgul ettiğini düşünüyor.
 
Katılımcıların 3'te 1'i teknolojilerin aile hayatına olumsuz etki yaptığını düşünürken, ebeveynlerin yüzde 17'si buna kısa mesaj yazmayı örnek gösteriyor. Ebeveynlerin yüzde 37'si düzeni bozduğu gerekçesiyle mobil telefonlar ile laptopların yemek masasında kullanımına izin vermediklerini beyan ediyor.
 
Ayrıca ebeveynler, çocuklarını izleyebilmek için yılda 600 web sayfası ziyaret ediyor, 312 e-posta yolluyor ve 28 saat telefonda zaman harcıyor.
 
Araştırmanın sosyo-ekonomik bakımdan dikkati çeken bir diğer unsuruna göre, her 10 aileden yalnızca biri, haftada 1 kere birlikte toplanıp, yemek yiyor. 10 aileden biri ise ayın sonunu getirebilmek için ikincil bir iş yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder