13 Haziran 2017 Salı

Kadınlar Erkeklerden Daha İyi Zihin Okuyor

Empati
 kurmak dendiğinde, aklınıza ne geliyor? 'Karşındakinin yerine kendini koymak'. Peki nasılsınızdır bu konuda, karşınızdakinin düşüncelerini gözlerinden okuyabilir misiniz?

Bilim insanlarına göre bu yeteneğimizi de genlerimiz belirliyor. Öyle ki geliştirilen ‘bilişsel empati’, Gözlerden Zihin Okuma Testi sayesinde ortaya koyulan verilerle, insanların gerçek anlamda bir empati yeteneği olduğu kanıtlandı. Üstelik, bazı insanların bu yeteneği diğerlerine göre fazla.

Kadınlar Erkeklerden Daha İyi

Gözlerden duygu ve düşünce okuma yeteneği bazında yapılan araştırmalar, kadınların erkeklerden daha yüksek oranla başarılı sonuçlar verdiğini ortaya koydu.
Cambridge Üniversitesi doktora öğrencisi Varun Warrier, Cambridge Üniversitesi Otizm Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Simon Baron-Cohen ve Paris Diderot Üniversitesi ve Pasteur Enstitüsünden Thomas Bourgeron’dan oluşan araştırma ekibi, test sonnuçlarının genetikle olan bağlantısını ölçmek için 23andMe genetik şirketi ile birlikte dünya genelinde 89 bin kişi üzerinde yeni bir test uyguladı. Sonuçlar, kadınların ‘gözlerden zihin okuma’ yeteneğinin 3. kromozomdaki genetik farklılıklarla doğrudan bağlantılı olduğunu gösterirken, erkeklerde bu yeteneğin 3. kromozomla hiçbir ilgisi bulunmadığı ortaya çıkarıldı.
Daha önce de 'esnemek' üzerine yapılan araştırmalarda, benzer sonuçlar alındığını biliyoruz. Karşısında esnenildiğinde erkeklere oranla 2 kat fazla esneyen kadınların, empati yeteneğinin daha güçlü olduğu saptanmıştı. Daha bilimsel olan verilerle, kadınların zihin okuma konusunda erkeklerden daha başarılı olduğu, sanıyorum artık su götürmez bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder