11 Nisan 2019 Perşembe

Alçakgönüllü insanlar daha fazla bilgiye sahip olma eğiliminde

The Journal of Positive Psychology dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmada elde edilen bulgular, alçakgönüllülük ile bilgi edinimi arasındaki bağı açıklayabilecek özelliklere dair bazı yeni görüşler sunmaktadır.
Araştırmada yer alan ekipten Pepperdine Üniversitesi'nde psikoloji doçenti olan Krumrei-Mancuso yeni bulgular hakkında, "Entelektüel alçakgönüllülük ile daha genel bilgiye sahip olmak arasında gözlenen bağlantılar, entelektüel alçakgönüllülüğün, bir kişinin genel bilgisinin daha doğru bir şekilde değerlendirilmesiyle ilişkilendirildiğinin bulunmasıyla açıklanabilir. Yani, bilmediğiniz şeyleri bilmek (ve kabul etmeye istekli olmak) yeni bilgi aramanın ilk adımı olabilir." açıklamasında bulundu.
Krumrei-Mancuso ve meslektaşları, kendi bilgileri hakkında alçakgönüllü olmanın daha fazla bilgi edinme ile nasıl ilişkili olduğunu incelemek için toplamda yaklaşık bin 200 katılımcıyla beş çalışma yaptı.
Yapılan araştırmaların sonucuna göre, entelektüel olarak alçak gönüllü olanların, dışsal ödüller (örneğin okul notları gibi) tarafından motive edilmekten ziyade, bilgi edinme uğruna öğrenmek için daha fazla motive olma eğiliminde ve daha çok bakış açısını değiştirmeye istekli olduklarını ortaya koydu.
Mancuso, Bu araştırma entelektüel alçakgönüllülüğün, deneysel araştırma tasarımlarının kullanımıyla öğrenme ile nasıl ilişkili olduğunu öğrenmeye devam etmek faydalı olacaktır." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder